BAŞARISIZ DÜŞLER MEZARLIĞI



Soluk bir güneş homurdanarak gökyüzüne tırmandı. Büyük bir pankart açmış, aydınlatmaya değer bir şey bulamadığından parlaklığını satışa çıkarmıştı. Soğuk bir gezegenin yörüngesine yerleşip rahat bir hayat yaşamayı planlıyordu. Aydınlatmaktan vazgeçtiği mezarlıkta kendisine ait bir çukur bulunduğunu bilse muhtemelen intihara kalkışırdı.


Başarısız düşler mezarlığı, gecenin koynundan usulca sıyrıldı. Yeni bir güne daha uyanmanın mutsuzluğuyla mezarlığın kapıları sonuna kadar açıldı. Bunaltıcı bir gün olacaktı. Hep öyle olurdu. Bilinçsizce yapılan onlarca düş girişimi, genellikle birkaç saniye içerisinde unutulup kendileri için hazırlanmış çukurlara acımasızca fırlatılıyordu. Düşler diyarının despot kralı İnsanoğlu; düşüncelerini kalıplara hapsediyor, nefes almak için çırpınan kelimelerin boynunu vurduruyor, kendini dünyayı güzelleştirmeye adamış hayal gücünün başını ezmek için her fırsatı değerlendiriyordu.

Gün başladı, mezarlığın daimi üyelerinin anılarından yükselen korkunç iniltiler dört bir yana dağıldı. Ne var olabiliyorlar, ne de yok olup hiçliğin huzuruna kavuşabiliyorlardı. Sonsuza dek acı çekmeye mahkumlardı. Günün ilk başarısız düş denemesi genç bir adam tarafından yapılmış olsa gerek, kurumuş çiçeklerle dolu buketiyle kırık bir kalp girişte göründü. Dört bir yanı kan içinde kalmış, tek hayır ile koparılmıştı başı. İlk bulduğu çukura atlayıp parçalandıktan sonra üzerine birkaç kürek toprak atıldı.

Çok geçmeden doktor olma hevesiyle girdiği sınavdan düşük not aldıktan sonra çoban olan bir çocuğun beyaz önlük ve steteskopu da gömüldü. Evlilik hayali kurduğu adam tarafından aldatılan kadının duvağı, futbolcu olmak için harcanan onca yıldan sonra bir araba kazasında sakat kalan adamın kramponları, evlat hasretiyle yanıp tutuşan çiftin hiç kullanılmamış oyuncakları...

Tüm başarısız düşler bir bir defnedilip sadece acı verici anlarda hatırlanmak üzere son yolculuğuna uğurlandı. Yarın yapılacak denemeler için yeni mezarlar kazıldı. Soluk güneş, kimseye satamadığı parlaklığını raftan kaldırıp ufuk çizgisinden aşağı atladı. Başarısız düşler mezarlığı, her gece olduğu gibi yıldızsız gökyüzünün altında kilometrelerce uzandı. 

Yorumlar